בתור צרכנים, בעת רכישת מכשיר חשמלי מוטלת עלינו החובה לקנות מכשיר לא רק לפי מראהו החיצוני או מחירו, אלא גם על פי הדירוג האנרגטי שלו המראה לנו עד כמה המכשיר חסכוני באנרגיה.
וכך, מכשיר בעל דירוג שלו A בהכרח יהיה יותר "ירוק" וחסכוני בהשוואה למכשיר בעל דירוג אנרגטי G. כפי שבוודאי הבנתם מהדוגמא, ככל שהמכשיר בעל דירוג גבוה יותר על הסקאלה של A-B-C-D-E-F-G כך הוא חסכוני יותר בצריכת חשמל.
ואם כבר מדברים על חסכון בחשמל, מהלך חכם נוסף שצרכני החשמל יכולים לעשות לפנות לחברת החשמל ולבקש התקנת מונה חכם (מונה תעו"ז). זהו למעשה מונה של חברת החשמל שבהתאם לעומס המערכת וזמן צריכת החשמל הוא קובע את תעריף החשמל בצורה יותר מדויקת. עלות ההתקנה הינה בסביבות 0 ל-170 ש"ח. המחיר לקוט"ש אינו אחיד, אלא תלוי בזמן הצריכה ומשתנה בהתאם לעונות השנה, לימי השבוע והשעות וזאת מכיוון שתעריפי החשמל בתעו"ז מיועדים לשקף את העלויות הכרוכות בייצור חשמל.
טיפים נוספים לחיסכון בחשמל כוללים כוונון נכון של עוצמת החימום או הקירור בין אם מדובר על מזגן, מקרר או על גופי חימום/קירור נוספים. למשל, כדי לחסוך בחשמל בעת שימוש במזגן בקיץ ההמלצה היא לכוון את המעלות על 24-25 וכך נוודא שהמזגן אינו "מתאמץ" יתר על המידה. אפילו אם כדי לקרר את החדר נזדקק ליותר זמן, עדיין מדובר בחיסכון מאוד משמעותי לטווח ארוך. באופן דומה הרי שאת המקרר אפשר בחורף לכוון על קירור בעוצמה נמוכה יותר מאשר בקיץ, מכיוון שהוא צריף להתאמץ פחות על מנת לשמור על הטמפרטורה הרצויה.